Stuurman

VEILIGHEID

Op deze pagina lees je alles over hoe wij omgaan met veiligheid: weet waar je aan toe bent!

buiswater

Hieronder vindt u nuttige informatie met betrekking tot vragen over boekingen.

 • Het platform Captain Corona is bedacht om in deze, uitzonderlijke, tijden de Nederlandse charterschepen de aandacht te geven die ze verdienen en u een vakantie optie aan te bieden die meer past in het nieuwe ‘normaal’
 • Zodra u Captain Corona om informatie vraagt neemt een van de deelnemende schepen contact met u op.
  Deze is gelijk uw contactpersoon, mocht het schip niet beschikbaar zijn in de door u gewenste periode dan helpt hij/zij u graag verder met uw vraag
 • In het geval u bij boekt ontvangt u rechtstreeks van het schip het contract, de Algemene Voorwaarden en aanvullende informatie.
 • Captain Corona zelf is slechts een platform om u in contact te brengen met het schip.
  Hij doet dit belangeloos en hoopt dat u een fijn verblijf zult hebben aan boord van een van de deelnemende charterschepen.
  De deelnemende schepen zijn zelfstandige ondernemingen en vallen onder de Binnenschepenwet en zijn gekeurd en gecertificeerd om met gasten aan boord hun bedrijf uit te oefenen.
  Elk schip is aangesloten bij een garantieregeling voor pakketreizen
 • Captain Corona en zijn initiatiefnemers zijn niet aansprakelijk voor eventuele misverstanden, schades en of financiële claims in de ruimste zin van de wet, ontstaan uit de verbintenis tussen de klant en de schepen.

Aanvullende documentatie:
Goed om te weten (PDF) De basisregels

We verwijzen u graag naar informatie die de Rijksoverheid beschikbaar stelt:

RIVM (site)
De Persconferenties (site)
Het Stappenplan van de Nederlandse Overheid (site)
Noodverordening Veiligheidsregio Noord Holland Noord (PDF)

 

Om ten tijde van de geldende maatregelen in de huidige situatie veilig te kunnen varen hebben we wat zaken op een rij gezet:

De Protocollen
De brancheorganisatie BBZ heeft, met inbreng van een aantal schippers, protocollen gemaakt die zorg moeten dragen voor een veilige en werkbare situatie aan boord voor zowel klant als bemanning.
Deze protocollen bevatten de algemene regels, op basis van de richtlijnen zoals uitgegeven door het RIVM.
Aan boord van de deelnemende schepen zijn deze protocollen aanwezig en waar nodig aangepast aan de individuele situaties aan boord.

U vind deze hieronder:

– 
Protocol Aan boord obv 1,5 mtr BBZ branchevereniging 23 mei (Download)

Daarnaast hebben wij zelf ook een aantal protocollen opgesteld, specifiek voor dagtochten:

Protocol Verantwoord Varen dagtochten (PDF)
Protocol Eindreiniging dagtochten (PDF)
Protocol Hygiensch Handelen Noodsituaties dag-meerdaagsetochten (PDF)

Hoe doen we het

Op basis van de protocollen en de situaties aan boord van de verschillende schepen hebben we een aantal voorzieningen aangebracht:

-Loopwegen van bemanning en de klant zijn gescheiden. Daar waar dit niet mogelijk is hebben we handzeepgel klaarstaan en wordt extra aandacht        besteed aan hygiëne.
-Om de verschillende delen van het schip te scheiden zijn dekmarkeringen en rood/wit kettingen aangebracht
-Aan boord zijn naast de gebruikelijk reinigingsmiddelen extra desinfecterende middelen
aangeschaft. Denk hierbij aan handgel (alcoholbasis), Schoonmaakspray (alcoholbasis), handschoenen etc etc.
-Vooraf vind er contact plaats met de klant waarbij naast de gebruikelijke afspraken er ook extra aandacht besteed word aan de gezondheidstoestand    en groepssamenstelling.

De volgende partijen ondersteunen Captain Corona

Disclaimer

Captain Corona is klaar voor vertrek, het wachten is op de nieuwe noodverordening die 1 juni ingaat, met deze nieuwe maatregelen lijkt het er op dat we op 1 juni mogen losgooien en in elk geval met 1 gezamenlijk huishouden meerdaagse-tochten mogen varen en bij dagtochten met zoveel mensen als waar we de 1,5 meter regel en andere beperkende maatregelen kunnen waarborgen. Hopelijk tot snel.

 Captain Corona is een initiatief van een aantal schippers uit Enkhuizen en een aantal mensen die de zeilende chartervaart een warm hart toe dragen. Captain corona Deelt zijn kennis graag met een ieder die nieuwsgierig is over zijn werkwijze.
Schuiven naar boven